Logoet for "Din Gulvmand".

Hvilket trægulv er dyrest? Top eksklusive træsorter

Dyrt prisikon på kvalitetsgulvbaggrund

Indholdsfortegnelse

Det dyreste trægulv i verden kan være lavet af brasiliansk palisander, hvis priser kan variere op til 3400 kr. per kvadratmeter. Denne træart er højt værdsat for sin rige farve og tekstur og bruges ofte til at fremstille møbler af høj kvalitet og musikinstrumenter, samt til gulvbelægning.

De dyreste typer af gulve

Zebra træ tæt på

Parket lavet af eksotiske træsorter er ikke bare et gulvbelægning, det er et kunstværk. Træsorter som Zebrawood, Wengé og Brasiliansk nød er kendetegnet ved deres unikke tekstur, farve og mønster. For deres unikke udseende og høje præstationsegenskaber, betaler man en højere pris.

Zebrawood

Denne træsort er kendetegnet ved en skarp kontrast mellem lyse og mørke striber, der minder om en zebra’s skind. På grund af sin sjældenhed og unikke udseende er Zebrawood værdsat i interiørdesign. Prisen på dette træ på markedet kan nå 2370 – 2580 kr. per kvadratmeter.

Wengé

Den mørke, næsten sorte farve af dette træ gør det ideelt til at skabe kontrast i interiøret. Wengé er også kendt for sin holdbarhed og slidstyrke. Prisen på markedet varierer omkring 468 kr. per kvadratmeter.

Brasiliansk nød (eller Ipe)

Denne træsort har en rig brun nuance med en rødlig undertone, samt høje niveauer af komfort og slidstyrke. Den gennemsnitlige pris for Brasiliansk nød er omkring 800 kr. per kvadratmeter.

Brasiliansk kirsebær (Jatoba)

Er et populært valg til gulve på grund af dets hårdhed og attraktive varme nuance. Denne træsort er kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for fugt, hvilket gør den til et ideelt valg til gulve i hjem og kommercielle bygninger. Priserne for gulve lavet af brasiliansk kirsebær ligger omkring 440 kr. per kvadratmeter.

Bocote

Er en eksotisk træsort med et attraktivt udseende og høj hårdhed. Dette gør det til et populært materiale til gulvbelægning. Imidlertid blev specifikke priser for Bocote-gulve ikke fundet i tilgængelige kilder, muligvis på grund af dets sjældenhed eller markedspecifikke.

For at få præcise priser anbefales det at kontakte producenter eller leverandører af denne type træ. (Prisen 746 kr. per kvadratmeter synes at være en generel referenceramme uden direkte sammenhæng med Bocote).

Elite træsorter

Ibenholt træ nærbillede

Andre elite træsorter, såsom Mahogni, Ibenholt og Cordia, anses også for at være imponerende og efterspurgte. Disse arter adskiller sig ikke kun ved deres pragtfulde udseende, men også ved en række karakteristika, der gør dem attraktive til fremstilling af dyrt parket og deres høje markedspris.

Makassar ibenholt: Også kendt som stribet ibenholt, er kendt for sin hårhed og attraktive kontrasterende mønster. Det gør det populært som materiale til fremstilling af høj kvalitet møbler og finish materialer, herunder gulve.

Mahogni: Er en tropisk træart, der er kendt for sin mørke farve og holdbarhed. Det bruges ofte til fremstilling af møbler, døre og andre træprodukter på grund af dets lang levetid og smukke udseende.

Ebenholts: En art med en dyb sort farve og glat tekstur. Det bruges i fremstillingen af musikinstrumenter, indlægninger og selvfølgelig gulve. Dens unikke sorte farvning og styrke gør det særligt værdifuldt i håndværk og byggeri.

Cordia: Er en tropisk træsort, der ofte bruges i møbelproduktion og gulvfremstilling på grund af sin smukke tekstur og farve. Cordia træ er resistent over for skadedyr og har god holdbarhed, hvilket gør det til et populært valg for forskellige anvendelser.

Alle disse træsorter har unikke egenskaber, der bestemmer deres høje pris. Den enestående farve, tekstur og fremragende præstationsegenskaber gør dem til det foretrukne valg for dem, der værdsætter kvalitet og luksus.

Konklusion

At investere i kvalitetsparket af elite træsorter som Zebrawood, Wengé og Brasiliansk nød, transformerer rummet ved at tilføje enestående elegance og fremhæver ejerens smag. Denne omhyggelige lægning tjener som grundlag for stilfuldt rumdesign og sikrer dets holdbarhed og komfort.

Vi i “Din Gulvmand” tilbyder sin erfaring og ekspertise i implementeringen af disse eksklusive gulvløsninger, hvilket gør hvert rum til et kunstværk og sikrer, at dit valg bliver en arv af raffinement for dit hjem. Kontakt os i dag for alle dine løsninger til trægulve!